За или против ваксините.

Наскоро във Facebook се разрази, поредната дискуси за относно задължителното ваксиниране, в която дори и аз се оказах въвлечен.

За да не бъда цензуриран от FB, реших че ще е най-разумно да напиша мнението си по въпроса в собствения блог.

baby in white onesie

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Първо бих искал да подчертая, че в никакъв случай не отричам ползите от ваксините. Специално за тези, които пазят хората от болести убили милиони хора.

Въпроса е там, че аз съм за това, всеки човек да бъде много добре информиран, относно негативни ефекти, които може да причини на него и неговото дете, дадена ваксина, произведена от конкретна фармацевтична компания. Какъв е шанса статистически, ваксината да доведе до дадени здравословни проблеми. И тогава след информиран избор, човека да прецени дали да се ваксинира или не.

Най-важния елемент от целия процес с ваксините е, да се създаде работещ механизъм при който, да се води точна статистика за това, до какви негативни реакции води всяко ваксиниране. Големите фармацевтични компании, имат финансов интерес, да не отчитат всички случаи на негативни реакции от техните ваксини, преписвайки ги на други фактори. Това трябва да спре. Защото не е в интерес на потребителите.

За разлика от лекарствата, купени от аптека, при които всеки човек може спокойно да се информира, за техните реакции и последици от листовката, при ваксините процесът не е същия.

Към ден днешен, процедурата на ваксиниране е следната, отиваш при личния лекар, без никакви предупреждения ти я бие и това е. Няма предупреждения, няма информиране. Лично аз, не съм доволен от този процес.

Относно манипулацията на общественото мнение.

Вижте изображението: http://bit.ly/2Elp9AQ
Снимката на детето което е цялото на петна, заедно с укорителен пост към хората които не се ваксинират, видях преди няколко дни в поста на ФБ приятел доктор.
Факт е че снимката е фалшива и се опитва да манипулира общественото мнение, така че повече хора да вземат позицията на проваксърите. Чрез нея се внушава, “ето виждате ли какво е станало с това дете, защото вие сте против ваксините или подкрепяте свободния избор на всеки родител”.

След това, попаднах на този http://bit.ly/2Xeuxgr разобличаващ ФБ пост.

Реших да се поразровя и се оказа че в България съществува НПО организацията ФИБPO, която пропагандира определени виждания, някои истина, други полуистина, трети лъжа.

Попаднах на този пост в които един от основателите “Габриел Димитров” отрича фанатично опасностите от ваксините.
Осмива и неглижира всички, които твърдят че ваксините крият опасности.
Обвинява различните антиваксърски групи в непрозрачност и връзки с Путин.
Но на въпросите КОЙ финансира НПО-то, дава лаконични осмиващи отговори от рода на “Сорос”.
За мен такъв вид държание, поражда недоверие.

Защо се манипулира общественото мнение?

Когато има манипулация, някой винаги има финансов интерес.
Веднага си зададох въпроса, кой има финансови интерес от това хората да се ваксинират или да не се ваксинират.
За сега се сещам само за големите фармацевтични компании, те имат интерес от ваксинирането (ако имате и ваше мнение, ще се радвам да го споделите).

Тук възникват и няколко риторични въпроса:

Възможно ли е тези големите фармацевтични компании, да лобират на правителствено ниво, техните ваксини да станат задължителни?
Логично е да си зададем и въпроса, възможно ли е дадена фармацевтична компания да финансира определени НПО организации, които да защитават нейните интереси пред обществото?
Възможно ли е тези НПО организации, да използват различни манипулативни методи с които да неглижират и осмиват противниците на ваксинирането?

Теория на конспирацията.

Съществуват и теории, че чрез ваксинирането популацията на населението се редуцира.
Подобни планове са имали и самите нацисти за ромите и други народности, по времето на Втората световна война.
Има и филм по темата.

Накратко, теорията е че в малък процент от ваксините се съдържат субстанции, които водят до стерилитет.
Така много бавно и неусетно, се намалява населението, без хората да могат да си обяснят защо.

Странно е, че в страните където има най-малко ваксинирани хора, населението има най-голям прираст.
А там където ваксинираните са мнозинство, да кажем Европа, имаме негативен прираст.

Не знам дали това е истина или не, но е добре човек да се замисли и сам да прецени.