Защо референдума от 2016г. не е в интерес на статуквото и олигархията

referendum 2016В следващите няколко реда смятам да се обоснова защо референдума от 2016г. не е в интерес на статуквото и олигархията в България.

1. Ако трите точки от референдум бяха в интерес на олигархията и статуквото, те щяха да бъдат приети от обикновеното народно събрание, както стана със задължителното гласуване. Тоест на тях не им трябва референдум за да превърнат в закон точките от референдума.

2. Причината ГЕРБ, БСП и другите партии да не подкрепят референдума и по специално точката за въвеждане на мажоритарна избирателна система в 2 тура, беше че никои не може да прогнозира какво ще стане ако това стане реалност. Те не искат промяна, тъй-като сега действащата система работи в техен интерес.

3. Нека не забравяме и че всичките медии на Делян Пеевски (pig, пръц и много други), ревяха в хор колко бил лош референдума. Как може след като той е в интерес на олигархията, прасешките медии да оказват такава съпротива срещу него. Замислете се върху това.
Най-невероятното нещо беше, че най-изявената част от “умните и красивите”, които протестираха месеци наред срещу Орешарски през 2013г. Започнаха да пригласят на медиите бухалки и масово призоваваха за бойкот на референдума. Това за мен беше много глупаво.

4. Да не забравяме и как различни социолози, политолози и всякакъв друг вид публични личности на хранилка при партиите на статуквото ни плашеха от телевизионния екран какъв апокалипсис ще настане. Това определено си беше организирана и съпротива на олигархията и партиите на статуквото.

За финал.
Смятам че след като имаше такава съпротива срещу референдума, той не беше в интерес на олигархията и статуквото.
Но както и да е борбата продължава.

Advertisements
  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: